По софийските улици вече се движат новите паяци на Центъра за

...
По софийските улици вече се движат новите паяци на Центъра за
Коментари Харесай

10 нови „паяка“ плъзват по софийските улици

По софийските улици към този момент се движат новите " паяци " на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), които репатрират паркирани в нарушаване коли до наказателните паркинги.

От през вчерашния ден са пуснати 4 нови коли, а през днешния ден потеглят останалите 6, купени от ЦГМ, излиза наяве от думите на Румяна Милова от Управителния съвет на сдружението пред БГНЕС.

В града ще се движат общо 18 тежкотоварни „ паяка “. От старите 14 остават 8, другите 6 ще бъдат бракувани, понеже непрестанно се скапват и ремонтите са голословни.

Към новите коли ще бъдат назначени и спомагателни екипи. „ С тях ще може да глобяваме повече извършители. Два от новите „ паяка ” ще могат да репатрират по-тежки коли, както и джипове “, сподели Милова.

По думите й досега се работи единствено по сигнали. Отсега „ паяците “ ще упражняват надзор в целия град.

Милова сподели, че най-вече нарушавания следят по велоалеята при болница „ Токуда “, бул. „ Джавахарлал Неру “ в „ Люлин “, по бул. „ Тодор Александров “ при 32-ро учебно заведение, по бул. „ Симеоновско шосе “, в „ Студентски град “ и на още няколко места в града.

От ЦГМ дават обещание още веднъж съвсем скоро да решат казуса с паркирането на неразрешени места, каквито са паркове, градинки, велоалеи. Нарушителите си разрешават да стопират на такива места, тъй като знаят, че сдружението разполага с малко репатриращи коли и в тапите мъчно може да се придвижат до мястото, което от през днешния ден обаче се трансформира, твърди Милова.

Тя разгласи още, че приготвят и нови наказания за водачите, които сами смъкват скобите от колите. Всеки, който е счупил скобата, ще би трябвало да заплати първичната санкция от 30 лева, само че и за престой в зоната, даже в същото време да не е бил там, както и 200 лева за скобата.

Цената за зоната ще се заплаща и за всеки идващ ден нарушаване.

Това плануват промени в наредбата за придвижване в София, които следва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР